Wenkbrauwen verven

Tegenwoordig besteden steeds meer vrouwen aandacht aan het epileren, vormen en kleuren van hun wenkbrauwen. Best logisch, want je wenkbrauwen vormen de basis van je gezichtsuitdrukking. Wil je je wenkbrauwen wat meer laten spreken? Probeer dan eens wenkbrauwverf! Wij vertellen je precies wat je nodig hebt en hoe je het aanpakt.

Wat heb je nodig?

Als je zelf je wenkbrauwen gaat verven, dan heb je het volgende nodig:

Wenkbrauwverf

Oxidant

Een bakje om de verf en oxidant in te mengen

Een penseeltje of make-up kwastje

Vaseline

Wattenschijfjes

Wattenstaafjes

Gezichtsreiniger

Welke verf kun je gebruiken om je wenkbrauwen te verven?

Voor het verven van je wenkbrauwen kun je de volgende verf gebruiken:

Wenkbrauwverf: wenkbrauwverf is gemakkelijk in gebruik. Wenkbrauwverf is geschikt om de haartjes en je huid mee te verven, maar de verf vervaagt snel op je huid. Het effect blijft ongeveer één tot drie weken zichtbaar.

Hennaverf: hennaverf kleurt niet alleen de haartjes, maar ook je huid. Dit geeft een intenser resultaat dan gewone wenkbrauwverf. Houd er rekening mee dat de verf zo’n twee weken op je huid en maar liefst zes weken in je haartjes blijft zitten. Hennaverf is lastiger aan te brengen dan gewone wenkbrauwverf, dus bij twijfel: laat het aan een expert over.

Let op: gebruik geen haarverf om je wenkbrauwen te verven! De huid rond je wenkbrauwen is namelijk veel gevoeliger dan je hoofdhuid. Daarom is haarverf absoluut niet geschikt om je wenkbrauwen mee te verven.

Hoe kies je de juiste kleur wenkbrauwverf?

Wat eigenlijk nog veel belangrijker is dan bijvoorbeeld het merk van de wenkbrauwverf, is de kleur. Als je bijvoorbeeld voor een te donkere kleur gaat, kun je snel een strenge blik krijgen. Bij een te lichte kleur, kan de kleur juist wegvallen tegen de tint van je huid. Toch adviseren we je om voor een lichtere kleur te gaan als je twijfelt welke kleur bij je past. Je kunt altijd nog donkerder gaan.

Wil je zelf aan de slag met wenkbrauwverf? Dan hebben we het volgende stappenplan voor je opgesteld:

Stap 1: check van tevoren of je allergisch bent voor de verf

Voordat je aan de slag gaat, is het verstandig om te checken of je allergisch bent voor de verf. . Dit kun je doen door een beetje wenkbrauwverf op de binnenkant van je elleboog te smeren. Plak er een pleister overheen en controleer na 24 uur of je last hebt van het middel. Mocht er een allergische reactie optreden, dan kun je maar beter blij zijn dat het ‘slechts’ je elleboog was en niet je gezicht.

Aangezien je toch 24 uur aan het wachten bent, kun je deze tijd mooi gebruiken om je wenkbrauwen te vormen en te epileren. Zo zijn ze precies in de vorm die jij hebben wilt!

Stap 2: reinig je wenkbrauwen en de omliggende huid

Het is hierbij belangrijk dat je een gezichtsreiniger zonder olie gebruikt, omdat olie ervoor zorgt dat de verf niet goed pakt. Zorg ervoor dat je je huid en wenkbrauwen hierna droog maakt met een wattenschijfje. Nadat je huid en je haartjes zijn gereinigd, kun je ervoor kiezen om een beschermingscrème, zoals vaseline rond je wenkbrauwen aan te brengen. De vette crème zorgt ervoor dat de verf op die plekken niet pakt. Dit hoeft natuurlijk niet, maar het is wel aan te raden als je voor het eerst je wenkbrauwen verft.

Stap 3: bereid de wenkbrauwverf voor

Deze stap spreekt eigenlijk voor zich. Volg de instructies in de gebruiksaanwijzing en meng de wenkbrauwverf met de oxidant. Een oxidant zorgt ervoor dat de verf klaar voor gebruik is.

Stap 4: breng de wenkbrauwverf aan

Je kunt dit bijvoorbeeld doen met een penseeltje, maar een make-up kwastje kan ook. Het is belangrijk om zowel met de haargroeirichting mee als tegen de groeirichting in te verven. Probeer hierbij alle haartjes zo goed mogelijk te bedekken met een laagje verf. Verder is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je altijd aan één wenkbrauw eerder begint. Zet daarom bijvoorbeeld een timer, zodat je wenkbrauwen even lang in de verf zitten.

Stap 5: verwijder de verf

Laat de verf niet langer inwerken dan in de gebruiksaanwijzing staat aangegeven.. Je kunt beter twee keer verven en laten inwerken, dan één keer te lang. Zodra de inwerktijd voorbij is, leg je een vochtig wattenschijfje aan het begin van je wenkbrauw en veeg je deze langzaam naar het uiteinde. Herhaal dit net zo lang totdat de verf helemaal weg is.

Houd er rekening mee dat de kleur in eerste instantie wat donkerder kan zijn. Meestal trekt dit na twee dagen weg. Verder kan de huid rond je wenkbrauwen een beetje rood zijn door het verven. Geen zorgen, dit trekt meestal dezelfde dag nog weg.

 

Shop alles voor de perfecte wenkbrauwen bij ETOS Bergen!
 

Swiss O-Par Wenkbrauw- & Wimperkleur Bruin-1 stuk creme € 14,69

Swiss O-Par Wenkbrauw- & Wimperkleur Zwart-€ 14,69

Eylure Pro-Brow Dye Kit Dark Brown-15 ML gel € 12,59

Maybelline Tattoo Brow Waterproof Wenkbrauwgel 04 Medium Brown - 7 ML gel € 15,99

110435013_MCM_PACK_196134 110435013_MCM_PACK_196134
110435021_MCM_PACK_193914 110435021_MCM_PACK_193914
120380722_MCM_PACK_580908 120380722_MCM_PACK_580908
120443359_MCM_PACK_793270 120443359_MCM_PACK_793270